voor het vantevoren in ruim achttien jaar legt het instituut het werk neer met een algemene onderwijsstaking. Drie stakers van verscheidene onderwijsniveaus zetten uit waarom ze woensdag actievoeren. Annoncering anja ginckels, directeur basisschool ( 49 jaar ) “ik wil mijn leven terug”, verlangen anja ginckels aan het einde van het gesprek. De directrice van een basisschool in tienen zit al drie maanden thuis met een burn-out. Dat uit zich in een slechte nachtrust, maag- en koppijn, darmklachten, chronische hyperventilatie. . . “op het einde was ik zo moe dat één file toereikend was om me als een pudding in mekaar te doen zakken. ” “ik weet wel dat mijn job daar niet de enige reden van is. Maar de voorbije jaren werkte ik gemiddeld 45 tot 70 uur per week. Tussen 20 en 23 uur ’s avonds, als mijn dochter ligt te slapen, doe ik niets anders dan mails van ouders of leerkrachten beantwoorden.