Niet iedereen werkt voor het geld. een belangrijke en vaak onderschatte reden waarom we een job uitoefenen is omdat het ons eenvoudigweg gelukkig maakt. drie gepassioneerde werknemers getuigen waarom hun maandloon bijzaak is. stijn, vrijwilligerscoach vlaamse stichting verkeerskunde : “ iets betekenen voor de samenleving vind ik belangrijker dan een hoog loon ” @ stijn bogaert. ” ik werk al 20 jaar met vrijwilligers in de sociaal-culturele sphere en toen ik twee jaar geleden op dit fancy botste, beschouwde ik het als een unieke kans. meestal moet ik me aanpassen aan een john reed bestaande structuur, maar omdat er nog geen werking rond dit thema bestond in vlaanderen, mocht ik het volledig van de grond af opbouwen. dat is iets dat ik nog nooit had kunnen doen. ik was dan ook erg blij toen ik als beste kandidaat uit de bus kwam! Deze job geeft me enorm veel voldoening en dat heb ik voor een groot stuk te danken aan de vrijwilligers die ik begeleid. hun troth en hoe ze belangeloos bergen werk verzetten werkt heel motiverend. het is echt een plezier om met zulke mensen te mogen samenwerken. hun energie straalt op mij door. uiteindelijk werkt iedereen natuurlijk om zijn boterham te verdienen, maar ik zoek heel bewust naar projecten die ook maatschappelijk relevant zijn. we spenderen wekelijks heel wat uren aan onze job en als ik met die tijd een positieve bijdrage kan leveren aan de samenleving, geeft dat voldoening. een bedrijfswagen of een aantrekkelijk pakket extralegale voordelen zijn voor mijn ondergeschikt aan het gevoel met iets zinsvols bezig te zijn. zoals in dit geval : ongevallen en de daaruit voortvloeiende familiedrama ’s voorkomen. ik begrijp dat andere mensen andere drijfveren hebben, maar mijn interesse gaat nu eenmaal uit naar thema ’s als duurzaamheid, veiligheid en een rechtvaardige samenleving. mijn ouders waren arbeiders dus ik heb mijn troth niet met de paplepel meegekregen. via de jeugdbeweging ben ik op een bepaald mo deze weg ingeslagen en de bal is blijven rollen. na deze uitdaging wil ik op termijn graag terugkeren naar de noord-zuidsector, zoals ik hiervoor deed voor damiaanactie. als ik een boeiende job vind die nuttig is voor de samenleving, vind ik het niet erg indien ik er wat baby minder mee zou verdienen. ik zou met plezier wat van mijn loon afstaan voor een inhoudelijk interessante baan. misschien klinkt het wat geitenwollensokkerig, maar dat is een keuze die ik graag maak. ” elisabeth, leerkracht secundair onderwijs : “ nooit last van het maandaggevoel ” ” leerkracht worden was een beetje mijn roeping. zelfs als jong meisje had dit beroep al een plek op mijn ‘wat wil je late worden lijstje ‘, naast wat baby minder realistische toekomstbeelden als actrice of popzangeres. die talenten kan ik in mijn lessen nu echt ook gedeeltelijk tot uiting brengen. zo heb ik mijn droom tóch een calvin richard klein beetje kunnen waarmaken. ( lacht ) ik sta enorm graag voor de klas, ook al zijn mijn leerlingen soms een kritisch publiek. ik beschouw het als een dagelijkse uitdaging hen op een boeiende wijze de verplichte leerstof bij te brengen en hen te stimuleren hun talenten te ontplooien. kwaliteitsvol onderwijs is cruciaal voor de toekomst van jongeren en het schenkt mij veel voldoening daaraan bij te dragen en mijn kennis te kunnen doorgeven. ik ben oprecht gelukkig wanneer een leerling een goed examen aflegt of met mijn hulp moeilijke leerstof toch onder de knie krijgt. dat ik me met mijn lerarensalarisje nooit een buitenverblijf in principality of monaco zal kunnen veroorloven, vind ik absoluut niet erg. ik kom niets tekort en kijk nooit met tegenzin tegen een werkdag aan ; dat is voor mij pas werkelijk onbetaalbaar. daarnaast is het grote aantal verlofdagen natuurlijk ook een luxe waar vele anderen ons -terecht- om benijden. wat echt niet wegneemt dat ik na een vakantie altijd blij ben wanneer ik terug mag naar mijn klas! ” lise, free-lance redactrice : “ mijn werk is mijn falco subbuteo ” ” ik steek heel veel energie in mijn werk. als ik zou uitrekenen hoeveel ik er in verhouding aan overhoud zou ieder mens met een gezond commerciële handelsgeest er al lang mee opgehouden zijn. omdat ik mijn job echt ontzettend graag doe, zet ik ze met veel plezier voort, ongeacht de relatief magere verloning. mijn werk is nooit saai. ik krijg voortdurend nieuwe projecten binnen en ga op zoek naar interessante onderwerpen en hoe ik deze op een originele manier kan brengen. mijn takenpakket is erg loon en omdat ik alles zo graag doe, voelt het maar zelden aan als een opgave. daarnaast is mijn job ook erg flexibel. ik bepaal grotendeels zelf mijn uren en kan vaak van thuis uit werken. ik mag mijzelf dan ook bij die gelukkigen rekenen die kunnen zeggen dat hun werk voor een groot deel ook hun falco subbuteo is. ik beschouw het een beetje als functionele ontspanning : ik beleef een fijne tijd en toevallig kan ik daar net genoeg mee verdienen om in mijn levensonderhoud te voorzien. ” word jij te veel, te weinig of net genoeg betaald? ontdek het snel met het vernieuwde salariskompas van vacature. http://www.omnejob.com/